Звільнений судом через хворобу екс-депутат ВР Криму Ганиш вийшов з колонії, місцезнаходження невідоме

Новини
Василь Ганиш після засідання Київського апеляційного суду 2 грудня 2019 року Фото: investigator.org.ua

Суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко звільнила від відбування покарання засудженого за державну зраду колишнього депутата ВР Криму Василя Ганиша за станом здоров’я. Ухвала набрала чинності ще 9 жовтня. На засідання Верховного суду, який розглядає касаційну скаргу Ганиша, 26 жовтня ні він сам, ні його адвокат не з’явились. Натомість подали клопотання про перенесення засідання у зв’язку зі станом здоров’я засудженого.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу суду від 1 жовтня 2020 року, адвоката Василя Ганиша та співрозмовника в прокуратурі АРК.

Адвокат Василя Ганиша Олександр Мишко відмовився повідомити БСІ, де зараз знаходиться його підзахисний. Житомирська прокуратура подала клопотання про відновлення строків оскарження ухвали і готує апеляцію.

Засідання суду за клопотанням адвоката Василя Ганиша — Олександра Мишка про звільнення від відбування покарання за хворобою відбулось 1 жовтня 2020 року.

Василь Ганиш брав участь у засіданні через відеоконференцію з Житомирської виправної колонії № 4, куди він прибув у вересні 2020 року для відбування покарання.

Київський апеляційний суд 30 січня 2020 року підтвердив вирок — позбавлення волі на 12 років.

Нагадаємо:

  • 28 квітня 2015 року колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з окупованого Криму. Йому було пред’явлено обвинувачення в державній зраді за ч.1 ст.111 КК України. Його справа розглядається в Дніпровському райсуді Києва. Прокуратура АРК обвинуватила Ганиша в тому, що 11 квітня 2014 року він взяв участь в засіданні кримського парламенту, на якому приймалася так звана «Конституція Республіки Крим», а також в тому що він у липні 2014 балотувався на організованих окупантами «виборах» до міськради Феодосії.
  • Ганиш стверджував, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, які проголосували проти «референдуму». На його думку, обвинувачення в державній зраді є необгрунтованими.
  • Подробиці справи Василя Ганиша читайте у матеріалі «Засуджений за держзраду Василь Ганиш почне відбувати покарання. Пригадуємо деталі його справи».