Прокуратура АРК повідомила про підозру трьом «самооборонівцям» Криму

Новини
Руденко Олександр Святославович, Покатіло Олександр Сергійович і Аксеновський Анатолій Миколайович

Прокуратура АРК повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» . Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, це Руденко Олександр Святославович, Покатіло Олександр Сергійович і Аксеновський Анатолій Миколайович.

«Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя, повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що один із підозрюваних, починаючи з лютого 2014 року був учасником незаконного збройного формування «Самооборона Криму». 

Пізніше нагороджений представниками окупаційної адміністрації медалями «За возвращение Крыма» та «За защиту Крыма».

Ще двоє підозрюваних, громадян України, протягом лютого-березня 2014 року здійснювали «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості при в’їзді до м. Джанкой АР Крим. Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, підозрювані здійснювали перевірки документів осіб та обшукували транспортні засоби, а також брали участь у затриманні українських громадян на території півострова.

На даний час, «самооборонівців» оголошено в розшук», – повідомляє прокуратура АРК та м.Севастополя.

Олександр Руденко є в списку затриманих 29 липня 2020 року спецслужбами Білорусі в санаторії під Мінськом – групи з 32 громадян РФ, причетних до діяльності приватної військової компанії «Вагнер».

Руденко Олександр Святославович

Секретну операцію СБУ та ГУР МО по затриманню бойовиків ПВК «Вагнер» провалили через витік інформації з України, «найбільш ймовірно, з тих кіл, які працюють на зближення з РФ ціною будь-яких поступок, і мають доступ до цілком таємної інформації найвищого допуску», йдеться в статті головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Білорусь передала Росії затриманих під Мінськом бойовиків приватної військової компанії «Вагнер». В офісі президента України висловили жаль з цього приводу, а секретар РНБО України Олексій Данилов назвав рішення білоруської влади не дружнім кроком щодо України, яка зібрала докази участі цих найманців у війні на Донбасі.

  • У 2020 році прокуратура АРК і Севастополя спільно з Нацполіціей АРК повідомили про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які в 2014 році привели до окупації півострова Крим. Всього ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму».
  • Центр журналістських розслідувань продовжує встановлювати особи бійців незаконних збройних формувань та факти їхньої участі в окупації Криму. Детальніше читайте в розслідуваннях Центру журналістських розслідувань Шуцмани Путіна.