Кабмін схвалив угоду про залучення 25,5 млн євро від Німеччини на житло для переселенців

Новини

Кабмін України схвалив грантову та проєктну угоди між міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та німецьким державним банком розвитку KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau – кредитна установа для відбудови) на надання 25,5 млн євро для реалізації проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)».

Уряд також уповноважив віцепрем’єр-міністра України Олексія Резнікова підписати угоду, повідомляє Мінреінтеграції.

«Цими угодами визначатиметься порядок та умови надання коштів, порядок їх використання, механізми залучення фінансової установи, відповідальність за неналежне виконання умов договору. Мета проекту – забезпечення житлом громадян України, які були вимушені покинути свої домівки через збройну агресію Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у міністерстві, передбачається, що в середньому переселенці зможуть отримати пільгові кредити під пільгові умови – 3 %річних із розрахунком 63 кв. м. загальної площі на сім’ю. В рамках реалізації Угоди в 2021 – 2022 роках планується забезпечити житлом приблизно 680 сімей з числа ВПО.

Нагадаємо: 

  • 22 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив угоду із Урядом Федеративної Республіки Німеччина щодо співробітництва в рамках реалізації проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».
  • 3 червня 2020 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен та віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков підписали угоду, за якою Федеральний уряд Німеччини виділяє Україні грант у 25,5 млн. євро на рефінансування програми житлових кредитів для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).