У Сімферополі повернули шестигодинний графік подачі води: чотиригодинний не дає економії

Новини
Обміліле Сімферопольське водосховище, жовтень 2020 р. Фото: ТАСС

В окупованому Криму в Сімферополі повернули колишній графік подачі води по три години вранці і ввечері, оскільки введення в тестовому режимі подачі по дві години двічі на день не привело до економії підняття води з водосховищ, що живлять Сімферополь.

Про це телеканалу «Крим 24» повідомив генеральний директор ГУП РК «Вода Криму» Володимир Баженов.

Він зазначив, що з 16 листопада в Сімферополі переходили на чотитиригодинний графік, щоб знизити споживання води з водосховищ.

«За результатами аналізів подачі води 2 години у вівторок вранці, 2 год у вівторок ввечері і 2 години в середу вранці, нами було встановлено, що економії підняття води з водосховищ не відбулося … всі системи водопостачання міста повернулися в положення подачі води 3 години вранці, 3 години ввечері», – сказав Баженов.

Прес-служба ГУП РК «Вода Криму» також повідомила, що крім Сімферополя, графік подачі води з 6:00 до 9:00 і з 18:00 до 21:00 діє також в Сімферопольському і Бахчисарайському районах.

Крім того, на підприємстві відзначили, що фіксують значне зниження запасів води у водосховищах, які живлять Сімферополь.

«Так, на 18.11.2020 наповнюваність водосховищ становить: Аянське 316 тис. куб метрів або 8%; Сімферопольське 4916 тис. куб метрів або 14%; Партизанське 5103 тис. куб метрів або 15%», – йдеться в повідомлені.

Як повідомлялось, з 17 листопада в Сімферополі ще більше скоротили графік подачі води у зв’язку з критичною ситуацією, яка склалася в водосховищах окупованого Криму.

В результаті посухи в окупованому Криму в водосховищах, які забезпечують водопостачання Сімферополя, залишився мінімальний обсяг води.

Нагадаємо:

  • З 24 серпня в Сімферополі, в Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Криму обмежили подачу води через посуху. Окупаційна влада заявила про встановлення біля соціальних об’єктів і в житлових мікрорайонах міста понад 230 накопичувальних баків для води. Обмеження вводились в три етапи. 7 вересня введений третій, самий жорсткий етап обмежень подачі води. Водопостачання здійснюється по годинах – вранці і ввечері.
  • З 23 вересня обмеження подачі води введене в Алушті, Партеніті і Малому Маяку.
  • Після окупації Криму Україна в квітні 2014 року року перекрила надходження води на півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал, який забезпечував до 85% його потреб в прісній воді. Для забезпечення водою господарств Херсонської області та недопущення її перетоку на окуповану територію півострова канал перегородили тимчасовою дамбою із мішків з піском. У Криму склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст, а також з організацією зрошення і поливу на землях сільськогосподарського призначення.