На Донбасі окупанти блокують роботу п’яти КПВВ – Держприкордонслужба

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

 

На Донбасі з семи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування станом на 20 листопада п’ять КПВВ залишаються заблокованими з боку окупантів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Як зазначили у відомстві, незаконні збройні формування продовжують блокування руху людей через дорожні коридори навпроти нових КПВВ «Щастя» і «Золоте» у Луганській області, а також «Гнутове», «Майорське» і «Мар’їнка» у Донецькій області.

«Фактичний пропуск громадян здійснюється лише в контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» (Луганська область – ред.) щодоби і «Новотроїцьке» (Донецька область – ред.), в якому представники окупаційної влади розблоковують рух двічі на тиждень у понеділок і п’ятницю», – повідомили у Держприкордонслужбі.

Протягом тижня українські прикордонники оформили: в КПВВ «Станиця Луганська» на вхід з тимчасово окупованої території України – 4667 осіб, на вихід – 3982 особи; в КПВВ «Новотроїцьке» – на виїзд до ТОТУ оформлено 270 громадян та 50 транспортних засобів, на в’їзд – 98 осіб та 20 транспортних засобів.

Крім того вказали у відомстві, одна особа в КПВВ «Майорське», три особи в КПВВ «Мар’їнка» та дві особи в КПВВ «Щастя», які вибули у напрямку тимчасово окупованої території, були повернуті назад представниками окупаційної влади.

КПВВ «Щастя» в Луганській області Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо:

  • 10 листопада Україна відновила роботу семи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» в Донецькій області, а також «Станиця Луганська» та нові КПВВ «Щастя» і «Золоте» в Луганській області.
  • На на українських контрольних пунктах в’їзду-виїзду волонтери почали роздачу продуктово-продовольчих наборів людям, які з різних причин не змогли перетнути лінію розмежування і змушені затриматися в районі КПВВ.