Балух подякував всім, хто допомагає йому відновитися після побиття

Новини
Володимир Балух Фото: Ксенія Буряк

Колишній в’язень Кремля, кримчанин Володимир Балух подякував лікарям, а також всім, хто допомагає йому відновитися після важкої травми голови, яку він отримав внаслідок побиття у Києві в ніч на 8 вересня.

Про це Балух написав на своїй сторінці у Facebook.

«Маю сьогодні привід і можливість вийти на зв’язок. Другій місяць я на лікуванні-реабілітації у центрі нейрореабілітації «NODUS». Вдячний щиро – більшість витрат, необхідних для мого повного відновлення, за рішенням Олександра Кулика, взяв на себе центр. Частину з того, що поза цим і не заплановано виникло вже у процесі (саме зараз долаємо, на шляху до одужання, чергову перешкоду) я закрив самостійно, частину, раніше, завдяки Наталії Лютікової та Мустафи Джемілєва», – зазначив кримчанин.

«Сьогодні отримав підтримку, за ініціативи Ахтема Чийгоза (знаю, Ахтеме, ти від першого дня, як й багато хто з моїх найближчих, робив усе можливе), від команди ЄС – ці кошти будуть мною використані на подальше лікування. Попереду важливий етап – операція. Тож, дякую всім, хто долучився!», – додав він.

Колишній в’язень Кремля також подякував всім, «хто щиро вболівав, молився, вірив, допомагав, долучався».

Як повідомлялось, 21 жовтня Балуха виписали з лікарні швидкої допомоги у Києві, він починає реабілітацію в одній з київських клінік.

Нагадаємо:

  • В ніч на 8 вересня колишнього політв’язня Кремля, кримчанина Володимира Балуха сильно побили, його знайщли без свідомості вже вдень. Активіста доставили у київську лікарню швидкої допомоги, у нього важка черепно-мозкова травма. Лікарі провели Балуху операцію і зараз він знаходиться в реанімації.
  • У Офісі президента «вкрай стурбовані» інформацією про напад на Балуха та зажадали від Нацполіції швидко розслідувати злочин, перевіривши всі можливі версії нападу, зокрема, і політичну. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею «розбій».
  • 18 вересня Нацполіція України затримала підозрюваного в нанесенні тілесних ушкоджень Балуху, 32-річного мешканця Київщини, безробітного. Він повністю визнав свою вину. За його словами конфлікт із потерпілим відбувся на побутовому підґрунті. 19 вересня Дніпровський райсуд Києва заарештував його на 2 місяці. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).