Фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігоря Павловського звільнили з-під варти

Новини
Ігор Павловський Фото: hromadske

Засуджений до умовного терміну за приховування злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський вийшов на волю.

Цю інформацію телеканалу hromadske підтвердив адвокат Павловського Володимир Сергет.

Раніше Ігор Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника та організатора злочину – Владислава Мангера та Олексія Левіна (Москаленка).

Натомість Ігор Павловський лишався під вартою за двома іншими обвинуваченнями – створення злочинної організації на Херсонщині та викрадення транспортних засобів. Адвокат Павловського зазначив, що 24 листопада сплинув термін тримання під вартою його підзахисного, який не був продовжений прокуратурою. Водночас в Офісі генерального прокурора не прокоментували цю інформацію телеканалу.

Також на волі опинився водій Павловського та свідок у справі Гандзюк Валерій Одінцов, який проходив підозрюваним у справі щодо викрадення транспортних засобів. Він уклав угоду зі слідством. Про це свідчить рішення суду.

Як повідомлялось, 2 жовтня 2020 року Павловський під час судового засідання у Приморському районному суді Одеси дав свідчення, в яких назвав Олексія Левіна та Владислава Мангера замовниками нападу на Катерину Гандзюк.

16 жовтня Приморський райсуд Одеси визнав Павловського винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік (1 рік умовно).

Нагадаємо:

  • Ігор Павловський обвинувачувася за ст.396 Кримінального кодексу України (приховування злочину) щодо нападу на Катерину Гандзюк. Він підписав угоду про визнання винуватості зі слідством, однак суд так і не зміг розглянути та затвердити угоду.
  • Детально про те, як Ігор Павловський із підозрюваного у співорганізації нападу на Катерину Гандзюк став обвинуваченим у приховуванні злочину – у матеріалі «Ігор Павловський у «справі Гандзюк»: як вийти сухим із води».