Прикордонники заборонили в’їзд в Україну російському рок-музиканту Петру Мамонову за відвідання Криму

Новини
Петро Мамонов Фото: stuki-druki.com

Українські прикордонники міжнародному аеропорту «Бориспіль» не пропустили в Україну та заборонили на 3 роки в’їзд на українську територію відомому російському рок-музиканту, засновнику групи «Звуки Му» Петру Мамонову за незаконне відвідання окупованого Криму.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як зазначається, 5 грудня в аеропорту «Бориспіль», під час оформлення пасажирів авіарейсу з Туреччини, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» зупинили двох громадян РФ.

«Одним з них виявився російський рок-музикант, учасник гурту «Звуки Му», актор та радіоведучий – громадянин М. Він, разом з громадянкою РФ, прямував в Україну, начебто, з приватною метою. Під час заходів контролю прикордонники встановили, що росіяни раніше незаконно відвідували тимчасово окупований Крим», – розповіли у Держприкордонслужбі.

Фото: dpsu.gov.ua

Враховуючи усі обставини, українські прикордонники відмовили іноземцям в перетинанні кордону та обом на три роки заборонили в’їзд в Україну.

Фото: dpsu.gov.ua

Мамонов разом із супутницею вибули назад до Туреччини зворотним авіарейсом.

Нагадаємо:

  • 19 листопада українські прикордонники не пропустили до України та заборонили на три роки в’їзд на українську територію російському актору Кирилу Гребенщикову, який минулого року незаконно відвідував окупований Крим.
  • 26 листопада прикордонники не дозволили в’їхати до України оператору Russia Today, який мав намір проїхати автомобілем з Молдови до РФ – раніше пропагандист незаконно відвідував окупований Крим.
  • 30 листопада 3країнські прикордонники заборонили на 3 роки в’їзд в Україну ведучій новин російського телеканалу «РБК», громадянці Молдови Світлані Чебан через незаконне відвідування окупованого Криму у 2018 році.