Російському актору Кирилу Гребенщикову заборонили в’їзд в Україну через зйомки у Криму

Новини
Російський актор Кирило Гребенщиков Фото: kino-teatr.ru

Українські прикордонники не пропустили до України та заборонили на три роки в’їзд на українську територію російському актору Кирилу Гребенщикову, який минулого року незаконно відвідував окупований Крим.

Гребенщиков прибув в міжнародний аеропорт «Бориспіль» рейсом із Мінська, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Російський актор в Україні планував долучитися до телевізійних зйомок.

«Під час прикордонного оформлення співробітники Державної прикордонної служби України встановили, що росіянин незаконно відвідував тимчасово окуповану територію АР Крим, де брав участь в зйомках. Такими діями він порушив вимоги законодавства України про порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї», – наголосили у відомстві.

В той же час росіянин навідріз відмовлявся визнати відвідування окупованої Росією української території. Проте й пояснити прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» своє минулорічне перебування в Криму також не зміг.

Як результат, прикордонники відмовили Гребенщикову у в’їзді та винесли рішення про трирічну заборону на в’їзд в Україну.

Російського актора повернули зворотним рейсом до Білорусі.

Нагадаємо:

  • 31 січня 2020 року СБУ  заборонила в’їзд до України російському виконавцю Валерію Сюткіну, який ще 2014 році підтримав незаконну анексію Криму Росією. 27 квітня співак планував виступити з концертом у Палаці Україна в Києві.
  • У лютому 2020 року Держприкордонслужба України не пустила в країну групу росіян, в числі яких були актори, які незаконно відвідували окупований Крим.