Україна обговорює з Туреччиною спільне виробництво ракетоносіїв – віцепрем’єр Уруський

Новини
Фото: "День"

Україна обговорює з Туреччиною можливість спільно створювати ракетоносії.

Про це повідомив віцепрем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, Україна працює за міжнародним проєктом «Антарес» – «це фактично постачання перших ступенів для американських ракетоносіїв».

«Це невеличкі замовлення поки. Але ми зараз шукаємо серйозних партнерів, у тому числі розмовляємо з Турецькою Республікою, щодо можливості комерціалізації ракетної галузі в плані того, щоб створити спільно ракетоносії, щоб можна було стартувати з території третіх країн. Тому що ні наша, ні турецька сторона місця для космодрому нормального надати не можемо», – сказав Уруський.

Урядовець зазначив, що Україна повинна знайти врешті-решт своє місце в міжнародному розподілі в таких високотехнологічних галузях, як авіація і ракетно-космічна.

  • Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський запропонував передати до сфери управління його міністерства ще три державні підприємства. Йдеться про Павлоградський хімічний завод, Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки та Український центр «Безпека». Штат міністерства досі не сформовано. Нещодавно завершений відбір у відділ секретно-режимної роботи.
  • Державне підприємство «Антонов», Харківське державне авіаційне підприємство, Харківський машинобудівний завод «ФЕД», Харківське агрегатне конструкторське бюро та Запорізьке конструкторське бюро «Івченко-Прогрес» планують передати в управління Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості, яке знаходиться на стадії формування штату.