Полозов оскаржив заочний вирок «суду» в Криму про позбавлення волі «організатора енергоблокади» Іслямова

Новини
Адвокат Микола Полозов Фото: crimean-solidarity.org

Адвокат Микола Полозов подав апеляційну скаргу на рішення «Верховного суду» окупованого Криму, який заочно засудив власника кримськотатарського телеканалу ATR і «організатора енергоблокади» півострова Ленура Іслямова до 19 років позбавлення волі за нібито «організацію незаконного збройного формування, здійснення диверсійних дій, і публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Про це Полозов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Апеляційну скаргу на вирок щодо Ленура Іслямова відправив поштою в Третій апеляційний суд загальної юрисдикції через «Верховний суд Криму». Після отримання тексту вироку, а також протоколу і аудіозаписи судового засідання, вона буде відповідним і необхідним чином доповнена», – написав адвокат.

Як повідомлялось, 10 грудня «Верховний суд Криму» заочно засудив власника кримськотатарського телеканалу ATR і «організатора енергоблокади» півострова Ленуруа Іслямова до 19 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • 20 вересня 2015 року в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом почалася акція по безстрокової блокаді поставок українських товарів на півострів. Активісти блокували рух дорогами, що ведуть до КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар». При цьому в Крим не пропускались лише вантажні автомобілі і фури.
  • У ніч на 6 жовтня 2015 року була пошкоджена опора високовольтної мережі, по якій подавалась електроенергія з материкової України до окупованого Криму.
  • На початку 2016 року учасники акції з блокади поставок в окупований Крим створили громадське формування «Аскер», яке співпрацює з українськими прикордонниками на адмінкордоні з півостровом.