Кримчани можуть отримати онлайн-консультації у лікарів Херсонщини – постпредство президента в АРК

Новини
Фото: investigator.org.ua

Мешканці тимчасово окупованого Криму можуть отримати допомогу у закладах охорони здоров’я Херсонської області, підписавши декларацію із сімейним лікарем дистанційно, та щодня мати доступ до якісної медичної консультації онлайн.

Про це повідомляє представництво президента України в АРК.

«Для цього не обов’язково перетинати адміністративну межу та відвідувати лікарню у Херсонській області для підписання паперової декларації. Достатньо підписати її в онлайн режимі, просто подзвонивши за телефоном щодо підписання декларації та отримавши контакти вашого сімейного лікаря. На даний момент така послуга доступна лише у Херсонській області, але органи влади працюють над системним вирішенням питання доступу до онлайн-послуг наших громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях», – йдеться у повідомленні.

У представництві також вказали номер гарячої лінії для кримчан Херсонської обласної державної адміністрації з питань медичних послуг: +38 099 3509728 (Viber, Telegram, WhatsApp).

За цим номером мешканці півострова можуть отримати консультацію та контактні дані сімейного лікаря.

Крім того, кримчан які виїхали на підконтрольну територію, завжди готові приймати:

  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини КНП «Генічеський центр первинної медико-санітарної допомоги» (с.Чонгар);
  • Преображенська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини КНП «Каланчацький центр первинної медико-санітарної допомоги», +38 05530 37291

Нагадаємо:

  • Правозазисники зазначають, що в окупованому Криму «влада» навмисне приховує реальну кількість людей, які померли від COVID-19 на півострові. Це демонструє як РФ не дотримується своїх міжнародних зобов’язань щодо захисту цивільного населення від пандемії, не забезпечуючи на півострові необхідну діяльність медичних і санітарних установ.
  • Кримчанка Лілія Халілова розповіла в соцмережі Facebook, що її поклали в лікарню з коронавірусом тільки після того, як чоловік сам знайшов лікарів і наполіг на госпіталізації. За її словами, кримські лікарні переповнені: «люди лежать в коридорах і навіть мало не на підлозі».
  • Меджліс кримськотатарського народу закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та моніторингову місію ООН з прав людини відвідати окупований Крим через катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19.