Українська делегація в ПАРЄ змінить свою стратегію і тому її очолила Мезенцева замість Ясько – Кравчук

Новини
Голова української делегації в ПАРЄ, нардеп Маря Мезенцева Фото: facebook.com/sluganarodu.official

Заступниця голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук зазначає, що українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) змінить свою стратегію і тому замінила нардепа від «Слуги народу» Єлизавету Ясько на посаді голови делегації на нардеп Марію Мезенцеву з цієї ж фракції.

Про це Кравчук повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Перед Європою постали нові виклики, світ опинився в новій реальності. Тому наша делегація теж змінює і свої підходи і свою стратегію, щоб йти в ногу з часом і відповідати тим викликам, які постануть перед нашою країною та світом у 2021. Для цього нам потрібно буде не лише акцентувати на тому, хто ворог, але і дбати про те, що хоче друг. Це певна зміна парадигми делегації, зміна стратегічного підходу, тож ми колективно вирішили, що реалізувати цю нову стратегію ми делегацією доручимо Марії Мєзєнцевій, як людині, яку вже добре знають і в ПАРЄ, і в інших делегаціях та дипломатичних колах, з якими вона активно взаємодіяла ще до Парламенту, займаючись міжнародною діяльністю», – написала Кравчук.

Вона додала, що Ясько «лишається дуже важливим членом нашої делегації і продовжує на рівні з усіма іншими працювати на благо країни». «Зокрема, ми не маємо сумніву, що Ліза продовжить ту титанічну роботу над консолідацією зусиль з нашими союзниками із Baltic+ та іншими партнерами», – зазначила Кравчук.

Вона також повідомила, що кандидатом від української делегації на посаду віцепрезидента ПАРЄ обрано Олександра Мережка.

В свою чергу Ясько повідомила на своїй сторінці у Facebook, що її змістили з посади голови української делегації в ПАРЄ через «серйозні розбіжності» з деякими колегами із фракції, які співпрацюють з ОПЗЖ.

Нардеп Єлизавета Ясько Фото: facebook.com/sluganarodu.official

«Мене зняли з посади Голови української делегації в ПАРЄ. На жаль, це зробили деякі колеги зі Слуги Народу разом з ОПЗЖ. У мене виникли серйозні розбіжності з деякими колегами зі Слуги Народу, які прониклися цінностями і діють методами, що є несумісним з моїми ідеалами і переконаннями. Корупція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег по фракції. До цього додалося відверте схиляння перед російським порядком денним країни-агресора», – написала Ясько.

Вона зауважила, що раніше їй наполегливо радили переглянути думку щодо принципових для України питань та інакше голосувати в парламенті та в ПАРЄ. «Я завжди відмовлялась, і ось вам відповідь», – вказала Ясько.

Вона додала, що залишається членом делегації, членом комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ, членом політичної групи Європейської народної партії.

Нагадаємо:

  • 17 вересня 2019 року Єлизавета Ясько була обрана головою української делегації в ПАРЄ.
  • 24 вересня 2019 року делегація Верховної Ради України у ПАРЄ офіційно відмовилась від участі в осінній сесії Асамблеї з 30 вересня по 4 жовтня та в урочистостях з нагоди 70-річчя Ради Європи через повернення до роботи в ПАРЄ російської делегації без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України.