Центр протидії корупції просить США ввести санкції проти Козака і дружини Медведчука Марченко

Новини

Центр протидії корупції направив головам Держдепу і Мінфіну США лист з проханням розширити санкції проти голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука на його дружини Оксани Марченко і на депутата цієї партії Тараса Козака.

Про це повідомив глава правління ЦПК Віталій Шабунін.

«Разом з колегами відправили Головам Держдепу і Мінфіну США відкритий лист, у якому просили розширити санкції щодо Медведчука на його дружину і Козака. Саме через мережу зареєстрованих на них кампаній Медведчук уникає руйнівних наслідків санкцій США персонально проти нього», – написав Шабунін.

Серед підписантів листа – 17 організацій: ЦПК, Transparency International Ukraine, Автомайдан, рух ЧЕСНО, Детектор медіа, Bihus.info, Інститут масової інформації, Харківський антикорупційний центр і інші.

Центр протидії корупції заявляє, що зв’язок Тараса Козака із терористами «ЛНР/ДНР» та постачанням вугілля з окупованих Росією територій тягнеться ще з 2014 року.

  • Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – 112 Україна, NewsOne, Zik.
  • Санкції в Україні ухвалюються рішенням РНБО і запроваджуються в дію указом Президента, дозволяючи застосувати значні обмеження прав як українських, так і іноземних фізичних та юридичних осіб, якщо їхня діяльність шкодить національній безпеці країни. Найбільш поширеним видом санкцій є блокування активів, що означає втрату можливості користуватися коштами на банківських рахунках і здійснювати будь-які фінансові операції. Законодавство не передбачає процедури оскарження застосування санкцій.