Санкції проти каналів Медведчука скасувати вже буде неможливо – секретар РНБО Данілов

Новини
Олексій Данилов, секретар РНБО України Фото: Youtube Радіо Свобода

Рішення про введення санкцій проти телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука готувалося давно і ретельно, тому скасувати його буде неможливо.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

«Ці рішення відмінити буде вже неможливо, тому що те, що зібрали наші служби, те, що за нашим завданням відпрацьовували протягом майже 8 місяців, сьогодні це можна вже сказати, матеріали – вони були реалізовані в той час, коли вони були готові», – сказав він.

За словами Данілова, «якщо хтось вважає, що таке рішення можна підготувати за день, за тиждень, за місяць, то він помиляється. Робота над таким рішенням почалася ще влітку минулого року».

«Нам було зрозуміло, що це не засоби масової інформації, це сугубо пропагандистська машина Російської Федерації», – наголосив секретар РНБО.

«Більше того, коли ми з кожним днем отримували все більше і більше додаткової інформації, як це відбувається, хто це фінансує, в який спосіб відбуваються ті чи інші речі, які відбуваються на цих каналах, нам стало цілком зрозуміло, що це дуже небезпечна для безпеки країни ситуація, коли вони можуть перейти вже певну, скажімо так, межу», – сказав він.

  • Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – 112 Україна, NewsOne, Zik.
  • Санкції в Україні ухвалюються рішенням РНБО і запроваджуються в дію указом Президента, дозволяючи застосувати значні обмеження прав як українських, так і іноземних фізичних та юридичних осіб, якщо їхня діяльність шкодить національній безпеці країни. Найбільш поширеним видом санкцій є блокування активів, що означає втрату можливості користуватися коштами на банківських рахунках і здійснювати будь-які фінансові операції. Законодавство не передбачає процедури оскарження застосування санкцій.
  • Центр протидії корупції направив головам Держдепу і Мінфіну США лист з проханням розширити санкції проти голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука на його дружини Оксани Марченко і на депутата цієї партії Тараса Козака. Центр протидії корупції заявляє, що зв’язок Тараса Козака із терористами «ЛНР/ДНР» та постачанням вугілля з окупованих Росією територій тягнеться ще з 2014 року.