«Лекхім» попередив про затримку поставок першої партії китайської вакцини Sinovac – Reuters

Новини
Вакцина проти COVID-19 на пакувальному заводі компанії Sinovac Research and Development в ПекініФото: Сіньхуа

Українська приватна компанія «Лекхім» попередила керівництво держпідприємства «Медичні закупівлі України» про затримку поставок першої партії вакцини від коронавірусу китайського фармвиробника Sinovac Biotech.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на лист «Лекхима» від 3 лютого.

У документі компанія просить українську владу дозволити відкласти терміни поставок першої партії вакцини від COVID-19 до квітня. При цьому «Лекхім» послався на затримки з отриманням експортної ліцензії від уряду Китаю і пізнє прийняття Верховною Радою закону про прискорену державну реєстрацію вакцин від коронавірусу.

«Як наслідок цих подій виникла затримка в узгодженні графіка поставок між ВАТ «Лекхім» і Sinovac Biotech і перенесення термінів доставки вакцини в Україну», – йдеться в листі.

Також компанія попросила змінити узгоджені межі ефективності вакцини.

У ДП «Медичні закупівлі України» підтвердили Reuters інформацію про прохання «Лекхіму» відкласти терміни доставки.

«Ми підтверджуємо [це]», – сказали в держпідприємстві у відповідь на запит Reuters про те, чи просив «Лекхім» відкласти поставки вакцини і змінити умови ефективності, заявивши, що вони передали лист у МОЗ України.

Нагадаємо:

  • 30 грудня 2020 року Україна заплатила за майбутню поставку 1,9 млн доз китайської вакцини від COVID-19 CoronaVac аванс у сумі 964,3 млн грн за договором між ДП «Медичні закупівлі України» та приватною компанією «Лекхім». Умовами договору передбачена 100% передплата з можливістю її повернення в повному обсязі у разі порушення графіку поставки товару. Кінцевий термін поставки – 31 травня 2021 року.