Прикордонники заборонили на три роки в’їзд в Україну російській танцівниці Рамазановій, яка виступала у Криму

Новини
Олена Рамазанова Фото: facebook.com/ElenaRamiza

Прикордонники не пропустили на українську територію та заборонили на три роки в’їзд в України російській танцівниці та хореографу Олені Рамазановій, яка в 2018 році незаконно відвідувала окупований Крим, де брала участь в гала-концертах.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як зазначається 12 лютого в аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту виявили громадянку Російської Федерації, яка в порушення українського законодавства відвідувала окупований Росією півострів.

«Охоронці кордону звернули увагу на іноземку, оскільки відносно неї була попередня інформація від інших правоохоронних органів щодо можливої незаконної подорожі в Крим. У ході встановлення всіх обставин стало відомо, що росіянка 1967 року народження потрапила в Сімферополь літаком з Москви влітку 2018 року. В окупованому Росією Криму вона брала участь в гала-концерті, є танцівницею та хореографом», – розповіли у Держприкордонслужбі.

Фото: dpsu.gov.ua

Через порушення прикордонники заборонили росіянці в’їзд в Україну терміном 3 роки.

Прикордонники не називають ім’я порушниці, якій заборонили в’їзд в Україну. За інформацією Центру журналістських розслідувань, мова йде про президентку Ліги професіоналів  танцю животу Росії Олену Рамазанову.

В YouTube можна найти виступи Рамазанової в окупованому Криму в 2018 році: в серпні на гала-шоу «Мактуб» у Судаку і в жовтні на гала-концерті «Кубок Османської Імперії» у Сімферополі. Крім того, вона давала майстер-класи зі східних танців в Сімферополі.

Нагадаємо:

  • 6 грудня 2020 року українські прикордонники міжнародному аеропорту «Бориспіль» не пропустили в Україну та заборонили на 3 роки в’їзд на українську територію відомому російському рок-музиканту, засновнику групи «Звуки Му» Петру Мамонову за незаконне відвідання окупованого Криму.
  • 4 лютого 2021 року в Україну не впустили російську актрису Глафіру Тарханову, яка незаконно відвідувала окупований Крим. Прикордонники повідомили актрисі про заборону в’їзду в київському аеропорту «Бориспіль».