У окупованій Горлівці підірвали соратника Безлера «комбата Дуремара», який брав участь у захопленні Криму

Новини

Вранці 15 лютого у окупованій РФ Горлівці Донецької області підірвали місцевого «комбата народної міліції» Сергія Попова («Довгий», «Дуремар»). За попередніми даними, невідомі заклали в автомобілі бойовика фугас і привели його в дію, коли він віз дочку в школу. Обидва живі, але з пораненнями, і зараз знаходяться в лікарні.

Як пише видання ОстроВ, пізніше з’явилася інформація, що вибуховий пристрій заклали під сидінням водія, але «отримані ним рани не є серйозними».

Східна правозахисна група пише, що зараз в’їзд і виїзд з Горлівки перекритий: спецслужби окупантів і рядові бойовики проводять «відпрацювання території».

За даними джерела, вже когось захопили і «використовуватимуть для того, щоб продемонструвати «дії українських спецслужб», які нібито спрямовані на ескалацію конфлікту і зрив перемир’я».

Правозахисники пишуть, що Попов був підручним одного з ватажків терористичної організації «ДНР» Ігоря «Біса» Безлера, до війни на Донбасі брав участь в окупації Криму. Вони також повідомили, що у Попова та голови окупаційної адміністрації РФ в Горлівці Івана Приходька «вже тривалий час конфлікт: не можуть поділити вивезення металобрухту з міста».

  • У 2020 році прокуратура АРК і Севастополя спільно з Нацполіціей АРК повідомили про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які в 2014 році привели до окупації півострова Крим. Всього ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму».
  • Центр журналістських розслідувань продовжує встановлювати особи бійців незаконних збройних формувань та факти їхньої участі в окупації Криму. Детальніше читайте в розслідуваннях Центру журналістських розслідувань Шуцмани Путіна.