Qaradeniz production відкрила «Diñgilday» – кримськотатарський YouTube-канал для дітей

Новини

Кримська продакшн-студія Qaradeniz production відкрила «Diñgilday» – кримськотатарський YouTube-канал для дітей.

«Тепер у кримськотатарських дітей є свій YouTube-канал. Покажіть його своїм дітям – нехай вивчають рідну мову», – повідомила кримська журналістка Ліля Буджурова.

Як повідомляє сайт Crimean Tatars, новий канал допоможе дітям краще вчити рідну мову.

«Тут вони шукають яскраве відео, мультфільми, веселі пісеньки. Але гаджети можуть стати і помічником у вивченні рідної мови. Це завдання поставила перед собою студія Qaradeniz production, зібравши весь свій дитячий контент на новому кримськотатарською Ютуб-каналі «Dingilday». Його відкриття стало справжнім святом для самих маленьких».

Нагадаємо:

  • У вересні 2017 року кримська продакшн-студія Qaradeniz Production почала в Криму масштабні зйомки художнього фільму-казки «Хыдыр-деде», який став екранізацією відомої кримськотатарської легенди.
  • 17 червня 2018 року в Сімферополі з величезним успіхом пройшла презентація і прем’єрний показ першого в історії кримських татар фільму-казки «Хыдыр-деде» кримськотатарською мовою. Сюжет стрічки відображає життя, побут, культуру і традиції кримських татар в 18 столітті. У фільмі задіяні не тільки професійні актори, в масових сценах взяли участь понад 500 осіб, в тому числі творчі колективи.
  • 9 лютого 2020 року у Криму стартував показ першого кримськотатарського ситкому (комедійного серіалу) «Шаматалы къоранта» (кримськотатарськ. «Гучна сімейка»), самостійно знятого студією Qaradeniz production. Зйомки серіалу студія Qaradeniz production почала в кінці вересня 2019 року.
  • 24 вересня 2020 року в Криму стартували зйомки другого сезону першого кримськотатарського комедійного серіалу «Шаматалы къоранта».