Опублікований режим роботи мобільних відділень Ощадбанку у лінії розмежування

Новини
Ощадбанк
Фото: Донбасс SOS

Опублікований режим роботи мобільних відділень Ощадбанку у лінії розмежування з 1 по 5 березня: у Донецькій області мобільний підрозділ Ощадбанк працюватиме в с. Зайцеве, м. Авдіївка, м. Новолуганка, м. Мірноград в понеділок – четвер з 9.30 до 15.00; на КПВВ «Новотроїцьке» продовжує працювати на постійній основі з 8.00 до 16.00 щодня, крім суботи-неділі.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«АТ« Ощадбанк »здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ», – йдеться в повідомленні.

Основні завдання мобільних підрозділів:

  • забезпечити виконання соціальної місії та реалізації доручень, покладених державою на АТ «Ощадбанк»;
  • поліпшити якість і доступність банківських послуг для жителів найвіддаленіших населених пунктів Донецької і Луганської області, які розташовані вздовж лінії розмежування на території, підконтрольній українській владі;
  • максимально охопити банківськими послугами внутрішньо переміщених осіб і місцеве населення у лінії розмежування, в тому числі поблизу КПВВ.

У Луганській області мобільний підрозділ Ощадбанку буде працювати в м. Золоте, с. Трьохізбенка, с. Світличне, смт Нижня з понеділка по четвер з 9.00 до 15.00, також в м. Золоте в п’ятницю – з 9.00 до 15.00, а на КПВВ «Щастя» відділення Ощадбанку продовжить роботу на постійній основі з понеділка по п’ятницю з 7.30 до 15.30.

Правозахисники пояснили, чи визнається в Україні довіреність, оформлена в Російській Федерації, та які дії можна вчиняти за нею у банківських установах. Зокрема, чи може за таким документом інша особа отримати в Ощадбанку нову картку пенсіонера-ВПО, який мешкає в ОРДЛО, якщо він сам не має змоги приїхати на підконтрольну територію України.

Як повідомлялось, в Ощадбанку пояснили, які операції можна провести без особистої присутності пенсіонера-переселенця, оскільки через тривалий карантин і закритих КПВВ багато пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщеної особи (ВПО), які живуть на окупованому Донбасі, не можуть потрапити в відділення Ощадбанку на підконтрольній українській влади території.

Ощадбанк продовжив дію платіжних карток переселенців, термін дії яких спливає під час карантину, до 1 травня 2021 року.

Нагадаємо:

  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.
  • Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію.