ЗСУ взяли на озброєння українську великокаліберну гвинтівку Alligator

Новини

Збройні сили України прийняли на озброєння багатозарядну великокаліберну антиматеріальну гвинтівку ручного заряджання Alligator.

Як повідомляє пресслужба Міністерства оборони, за результатами державних випробувань на озброєння ЗС України прийнято гвинтівку Alligator, всі деталі якої виготовлені українськими зброярами.

Зазначається, що головне завдання великокаліберного Alligator – знищення укріплень та техніки супротивника, зокрема легкоброньованої.

Антиматеріальні великокаліберні гвинтівки призначені для нейтралізації або критичного пошкодження звичайної та легкоброньованої військової техніки противника, радіолокаційного обладнання, керованих ракет на пускових установках, складів, місткостей з нафтопродуктами й інших об’єктів.

Нагадаємо:

  • Новітній вітчизняний наземний ракетний комплекс Р-360 «Нептун» успішно пройшов державні випробування. 17 червня 2020 року на полігоні ЗС України «Алібей» в Одеській області відбулись пуски крилатих ракет з бойовою частиною. Розробник ракетного комплексу ДП Державне Київське конструкторського бюро «Луч» готове почати його серійне виробництво та розпочати роботу над повітряним і морським варіантами «Нептуна».
  • Командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа повыдомив, що до 2025 року ВМС України сформують три дивізіони берегового комплексу крилатих ракет наземного базування РК-360МЦ «Нептун», які вже прийняті на озброєння українського флота. Дивізіони будуть розміщені на узбережжі Чорного і Азовського морів.