Зеленський запросив Байдена на саміт Кримської платформи – ЗМІ

Новини
Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський Колаж: zn.ua

Президент України Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена взяти участь у саміті Кримської платформи та відзначенні тридцятої річниці Незалежності України в серпні.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ у відповідь на запит Радіо Свобода.

У МЗС не уточнили, коли можна очікувати візиту Володимира Зеленського в США, і чи прийняв Джо Байден запрошення приїхати в Україну в серпні.

Відповідаючи на питання про підготовку візиту Зеленського в США, який анонсували в Офісі президента, в МЗС повідомили, що «організація і проведення взаємних візитів на рівні глав держав залишається на постійній порядку денному українсько-американських відносин».

«Організація візиту президента України в США вимагає здійснення комплексу заходів для його належного змістовного наповнення, зокрема досягнення предметних домовленостей у політичній, військовій, торговельної та інвестиційній сферах, а також області безпеки. Зараз відбувається постійна цілеспрямована робота в усіх напрямках», – йдеться в повідомленні.

Президент України затвердив персональний склад Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні установчого Саміту Кримської платформи, до якого увійшли керівники центральних органів виконавчої влади, Офісу президента, а також Меджлісу кримськотатарського народу. 

Раніше Зеленський повідомив, що тим же указом доручив уряду організувати й запустити Кримську платформу, а також реалізацію заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав мешканців тимчасово окупованого Криму. 

Нагадаємо:

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?