Угруповання «Л-ДНР» блокують дорожні коридори через 5 КПВВ на Донбасі – Держприкордонслужба

Новини
КПВВ
КПВВ «Щастя» в Луганській області Фото: novosti.dn.ua

Угруповання «Л-ДНР» продовжують блокувати дорожні коридори через КПВВ «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка».

Як повідомляє Держприкордонслужба України, про причини російсько-окупаційна влада не повідомляє.

«Прикордонники несуть службу в усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду. Через свавілля окупантів, пропуск людей здійснюється лише в КПВВ «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке», – повідомляє Держприкордонслужба.

Нагадаємо:

  • Правозахисники пояснили, що треба робити внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та мешканцям непідконтрольних Україні окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб вклеїти фотокартки до паспорта при досягненні 25- та 45-річного віку.
  • З 1 січня 2021 року в Україні збільшилася вартість виготовлення біометричних паспортів: внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти, паспорта громадянина України для виїзду за кордон і посвідок на тимчасове та постійне проживання.
  • Правозахисники підготували інформаційну листівку для мешканців Донбасу та переселенців, як оформити біометричні документи, що посвідчують особу, зокрема ID-картку та закордонний паспорт.
  • Правозахисники пояснили, що робити мешканцям ОРДЛО, які здали документи для оформлення паспорта для виїзду закордон, проте не встигли вчасно його забрати через обмеження роботи КПВВ на лінії розмежування.