В Офісі президента розповіли послам G20 про підготовку до саміту Кримської платформи

Новини
Зустріч керівництва Офісу президента з послами G20 Фото: president.gov.ua

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч із послами країн «Великої двадцятки» (G20), під час якої розповів їм про підготовку до проведення в Україні напередодні 30-річчя незалежності установчого саміту Кримської платформи, яку ініціював президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляється на сайті президента.

Як зазначається, Єрмак висловив сподівання на присутність на саміті Кримської платформи великої кількості партнерів і друзів України.

В свою чергу заступник керівника Офісу глави держави Ігор Жовква додав, що Кримська платформа, до участі у якій запрошені лідери країн G20, є передусім інструментом для повернення питання щодо Криму у міжнародний порядок денний.

«Президент Володимир Зеленський хоче говорити про конкретні інструменти з деокупації Криму, захисту прав людей, які живуть на півострові. Україна хоче представити робочий інструмент, і ми дуже активно працюємо над розробкою цього інструменту цілодобово», – наголосив Жовква.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Нагадаємо:

  • 23 вересня 2020 року президент Володимир Зеленський на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН запросив друзів України долучитися до створення міжнародної платформи щодо деокупації Криму. 29 вересня Зеленський закликав депутатів Європарламенту до співпраці в створенні міжнародної платформи з деокупації Криму.
  • 26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив уряду організувати й запустити Кримську платформу, а також реалізувати заходи для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав мешканців тимчасово окупованого Криму. Також президент затвердив персональний склад Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні установчого Саміту Кримської платформи, до якого увійшли керівники центральних органів виконавчої влади, Офісу президента, а також Меджлісу кримськотатарського народу.