Врятовані українські моряки з затонулого судна VOLGO-BALT 179 прибули у порт Констанци

Новини
Cудно VOLGO-BALT 179 Фото: marinetraffic.com

Врятовані українські моряки з затонулого 11 березня в Чорному морі суховантажу VOLGO-BALT 179 прибули у румунський порт Констанца і проходять медичний огляд.

Про це повідомляє Державна служба морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація).

«Врятовані з затонулого напередодні у Чорному морі суховантажу Volgo-Balt 179 українські моряки прибули в порт Констанци. Вони проходять медичний огляд. З моряками в порту знаходяться посол України в Румунії та консули. Представники українського посольства та консульства в Румунії надають необхідну консульську допомогу морякам», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Морській адміністрації, на судні, що затонуло, працювали моряки з Одеси, Білгород-Дністровського, Херсона та Миколаєва.

В свою чергу речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у Twitter, що стан члена екіпажу судна Ангеліни Соколової, яка 11 березня була евакуйована з місця катастрофи гелікоптером  ВМС Румунії до лікарні, стабільний, загроз її життю немає.

Нагадаємо:

  • 11 березня в Чорному морі біля берегів Румунії затонув суховантаж VOLGO-BALT 179 (IMO: 8231019, прапор Коморських Островів), екіпаж якого складався з 13 громадян України. Десять з них врятовано. Загинули капітан та електромеханік судна. Тривають пошуки старшого помічника капітана. Суховантаж прямував з російського Ростова-на-Дону у румунський порт Констанца.