Кримчанин Олег Приходько відмовляється здавати тест на коронавірус, його планують перевести в інший СІЗО – консул

Новини
Олег Приходько у Південному окружному військовому суді, Ростов-на-Дону Фото: crimean-solidarity.org

Незаконно засуджений судом в російському Ростові-на-Дону український активіст з окупованого Криму Олег Приходько відмовляється проходити ПЛР-тест на коронавірус. Його планують перевести в інший СІЗО на території Ростовської області.

Про це громадському руху «Кримська солідарність» повідомив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, який зустрівся з активістом в ростовському СІЗО-1.

«Олега Приходько мають перевести в інший СІЗО на території Ростовської області, але він відмовляється здати тест на коронавірус, мотивуючи це тим, що обвинувачення проти нього як раз було побудовано на незаконному вилученні біоматеріалу, який обманом взяли у нього і нанесли на підкинуту вибухівку, як вважає захист», – передають слова консула активісти.

При цьому переконати Приходька здати тест на коронавірус не вдалося навіть присутністю консула на цій процедурі.

«Дипломат вважає, що його переведуть без здачі аналізу. Попереду у Олега Приходька стадія підготовки і розгляду апеляції. Політв’язень дякує свою сім’ю і однопартійців за допомогу», – відзначили в «Кримській солідарності».

Нагадаємо:

  • 3 березня 2021 року суддівська колегія Південного окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону засудила українського активіста Олега Приходька до 5 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Перший рік свого терміну він повинен буде провести у в’язниці – колонії з найсуворішим режимом, де ув’язнені весь час утримуються в камерах. Крім того, Приходьку призначений штраф в розмірі 110 тисяч рублів (близько 42 тисяч гривень).
  • МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку із оголошенням російським судом незаконного вироку громадянину України Олегу Приходьку за сфабрикованими обвинуваченнями в «підготовці терористичного акту, виготовленні і незаконному зберіганні вибухових речовин».