Рідні заарештованого в Криму українського військового Добринського залишилися без грошового забезпечення

Новини
Український військовослужбовець Євген Добринський Фото: ТАСС

Рідні заарештованого в Криму українського військового Євгена Добринського, якого ФСБ затримала 30 травня 2020 року поблизу адмінкордону з півостровом і звинувачує в «незаконному перетині держкордону РФ» і «контрабанді наркотиків», залишилися без грошового забезпечення.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, військова частина, в якій значиться український військовослужбовець Євген Добринський, не виплачує його сім’ї належне йому грошове забезпечення.

«З огляду на обставини, уповноваженим було ініційовано звернення до Рівненської обласної державної адміністрації про надання соціальної і матеріальної допомоги рідним Євгена Добринського», – йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужуби Офісу омбудсмена, Рівненська облдержадміністрація погодилася розглянути і вирішити проблемне питання.

В окупованому Криму «Джанкойський районний суд» 5 квітня замість оголошення вироку продовжив на два місяці – до 5 червня 2021 року – термін утримання під вартою для українського військового Євгена Добринського, якого ФСБ затримала 30 травня 2020 року поблизу адмінкордону з півостровом і обвинувачує в «незаконному перетині держкордону РФ» і «контрабанді наркотиків».

30 березня в «Джанкойському районному суді» пройшло засідання у справі Добринського, на якому обвинувачення запросило 4 роки позбавлення волі для Добринського.

У Криму стосовно Добринської було порушено кримінальну справу «про незаконний перетин державного кордону РФ». Пізніше йому додали ще одне обвинувачення – «контрабанда наркотиків». Адвокат Веліляєв відкидає ці звинувачення і вважає, що наркотики були підкинуті.

Нагадаємо:

  • 30 травня 2020 року на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби. Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.
  • 2 червня 2020 року ФСБ визнала, що Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».
  • 3 червня 2020 року в Криму «Київський районний суд» Сімферополя заарештував українського військовослужбовця Євгена Добринського.