Ватажок «ДНР» Пушилін розповів, чому з’явилися мішки з піском біля адмінбудівель Донецька

Новини
Донецьк, 14.04.2021 Фото: группа в Facebook ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬся

Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін пояснив появу мішків з піском біля адміністративних будівель Донецька і підготовку бомбосховищ в містах окупованих районів Донецької області очікуванням «наступу України» і навчаннями «територіальної оборони». При цьому у відповідь на критику, що на випадок активізації бойових дій керівництво «ДНР» не зміцнює школи і дитячі садки, він заявив, що вони «не використовуватимуться для ведення стрілецьких боїв».

Про це Пушилін сказав в інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу RT, відповідаючи на питання, чому останнім часом з’явилися мішки з піском у адмінбудівель і готуються бомбосховища.

«Це питання до штабу територіальної оборони. Вони проходять певну свою поетапність (підготовки – ред.). З урахуванням того, що ми бачимо, що Україна готова в будь-який момент піти в наступ. Нам просто сидіти і чекати? Ну це був би найгірший варіант для нас. Тому певні елементи підготовки стають наочними. Це стосується безумовно і бомбосховищ і адміністративних будівель», – зазначив «глава ДНР».

«Я бачу різні звернення і в телеграм-каналах пишуть різні моменти, що от не зміцнюють школи і дитячі садки. Школи і дитячі садки ні в якому разі не будуть використовуватися для ведення стрілецьких боїв і іншого. Адмінбудівлі на якихось етапах, якщо Україна піде в наступ, будуть задіяні, тому там проводяться (заходи – ред). Але це ще і проводиться в рамках навчань тероборони», – додав він.

У той же час Пушилін заявив, що «Донбас не хоче війни» і висловив надію, що ситуацію «вдасться вирішити дипломатичним шляхом».

Як повідомляє видання «Новости Донбасса», минулого тижня в Донецьку угруповання «ДНР» дало розпорядження про підготовку адміністративних будівель і установ до можливої активізації бойових дій.

«Держадміністрація» Донецька, 14.04.2021 Фото: Типичный Донецк / Telegram

14 квітня в місцевих пабліках з’явилася фотографія будівлі Донецької міської «адміністрації», в якій деякі вікна заклали мішками з піском.

Донецьк, 14.04.2021 Фото: группа в Facebook ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬся

Також мішки з піском з’явилися і в інших донецьких будівлях.

Нагадаємо:

  • За інформацією українських спецслужб, керівництво так званої «ДНР» опрацьовує три варіанти звернення до президента РФ Володимира Путіна. У першому варіанті звучить прохання надати військову допомогу «ДНР», у другому – прийняти «ДНР» до складу Росії, в третьому – визнати незалежність «ДНР» і укласти договір про дружбу і співробітництво між «ДНР» і РФ.
  • Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін не виключає, що може звернутися до Росії з проханням надати допомогу у війні з Україною.