Ексвласник компанії, техніка якої будувала в Криму дороги і Керченський міст, очолив автодор на Хмельниччині

Новини
Самоскид з окупованого Криму на КПВВ «Чонгар» Фото: ГФ «Аскер», investigator.org.ua

Виконуючим обов’язки ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» став Владислав Фалюш, донедавна власник ТОВ «Дніпропром-М», якому належала будівельна техніка, залучена в окупованому Криму до будівництва доріг і Керченського мосту компанією його батька – Валерія Фалюша.

Про це у розслідуванні «Дороги корупції: хто єднає Крим та Хмельниччину?» пише Центр журналістських розслідувань.

Владислав Фалюш в лютому 2021 року був призначений заступником директора ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг, а в квітні став виконуючим обов’язки директора підприємства. Призначення відбулося за протекції нового голови Хмельницької облдержадміністрації Сергія Гамалія.

До квітня 2021 року Владислав Фалюш був бенефіціаром ТОВ «Дніпропром-М», яке виявилося власником дорожньої техніки, що в лютому 2018 року була завезена з окупованої території АР Крим через КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з півостровом.

Як встановили активісти громадського формування «Аскер», техніка використовувалася на будівництві Керченського мосту в окупованому Криму. На території півострові техніка належала ООО «Крым Магистраль Строй», бенефіціаром якої з лютого 2017 року по листопад 2018 року був Валерій Фалюш, батько Владислава Фалюша.

Крім того, Владислав Фалюш володіє часткою в ООО «Золотая середина» зі статутним капіталом 9,26 млн рублів, яке зареєстроване в окупованій Алушті за російською юрисдикцією.

Нагадаємо:

  • 3 лютого 2018 року через КПВВ «Каланчак» з окупованого Криму на вільну територію України перевезли сім самоскидів. За інформацією активістів ГФ «Аскер», у Криму ця техніка була задіяна на роботах з будівництва Керченського мосту.
  • Протягом 2017 року з окупованого Криму через КПВВ було завезено десятки одиниць будівельної техніки. В оборудці брали участь компанія ПрАТ «Коммунтранс» із бізнес-оточення екс-прокурора Віктора Пшонки і фірма екс-глави Укравтодору Володимира Демішкана «Дор-строй». Подробиці в матеріалі Центру журналістських розслідувань: «Хто і навіщо переганяє будівельну техніку з Криму».