Техніка із Криму ремонтуватиме дороги на Кіровоградщині

Сюжети

Рідні компанії «розпильщиків» мільярдних підрядів на ремонти і будівництво доріг із ближнього кола Віктора Януковича знову перемагають у багатомільйонних тендерах і їм потрібна додаткова техніка. Та, що досі заробляла на підрядах в окупантів Криму.

Улітку Центру журналістських розслідувань стало відомо, що у певні зміни через контрольний пункт вїзду-виїзду «Чонгар» у Крим пропускають партії товарів, а із Криму йдуть вантажівки та будівельна спецтехніка. Ми отримали відео кількох таких перегонів техніки із Криму, де вона використовувалась, ймовірно, на дорожньому будівництві. Центр журналістських розслідувань отримав незаперечні докази перекидання будівельної техніки із Криму.

Члени громадського формування «Аскер» зафіксували на відео і техніку, і супровідні документи, які дали змогу виявити її власників. У цій історії засвітились ПрАТ «Коммунтранс» із бізнес-оточення екс-прокурора Віктора Пшонки, рідна фірма екс-глави Укравтодору Володимира Демішкана «Дор-строй» та фірма його  колишнього кримського підлеглого Валентина Завойчинського з рідкісною назвою «Коммунтранс». 

Сюжет Анастасії Шевченко, Петра Коберника, Центр журналістських розслідувань