На КПВВ «Станиця Луганська» шахраї видають себе за правозахисників

Новини
Шахрай,який видає себе за правозахисника на КПВВ «Станиця Луганська»

На Луганщині в КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування діють шахраї, які видають себе за правозахисників з Благодійного фонду «Право на захист». Вони за гроші пропонують «допомогти» оформити перепустку, встановити на смартфон додаток «Дій вдома». У фонді просять громадян бути пильними та нагадують, що їх справжні представники надають консультації, юридичну та правову допомогу безоплатно.

Про це БФ «Право на захист» повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«Нещодавно на КПВВ «Станиця Луганська» зафіксували появу людей в одязі, схожому за кольорами на форму наших моніторів (див. фото). Ці особи пропонують допомогти з встановленням додатку «Вдома», оформленням перепусток тощо за гроші. Наголошуємо: ці люди не мають жодного стосунку до БФ «Право на захист», не є представниками жодного з державних органів чи структур, тож користуєтесь ви послугами цих людей на свій страх та ризик», – йдеться в повідомленні.

Правозахисники наголосили, що фахівці БФ «Право на захист» надають консультації, юридичну та правову допомогу на КПВВ безоплатно.

«Якщо вам потрібна допомога на КПВВ, виникли питання, будь ласка, звертайтесь до наших моніторів на місцях. Аби бути впевненими, що ви спілкуєтесь саме з представниками БФ «Право на захист», ви можете попросити наших колег підтвердити їхню особу. Кожен з моніторів має посвідчення і вдягнений в брендований одяг із нашим логотипом», – заявили у фонді.

При найменших сумнівах громадяни можуть зателефонувати на «гарячу лінію» БФ «Право на захист»:

+38 (099) 507 50 90
+38 (068) 507 50 90
+38 (093) 507 50 90

Нагадаємо:

  • Українські прикордонники попередили, що у «сірій зоні» біля КПВВ «Станиця Луганська» діють шахраї, які під виглядом «волонтерів» нав’язують свої послуги щодо встановлення мобільного додатка «Дій вдома» громадянам, які слідують через лінію розмежування з окупованої на підконтрольну територію України.
  • Правозахисник розповів, як громадяни можуть прискорити перетин КПВВ на лінії розмежування на Донбасі. Зокрема, для коректної роботи мобільного додатку «Дій вдома» потрібно заздалегідь встановити на смартфон українську мову, а також створити гугл-аккаунт.