Обрання запобіжного заходу Медведчуку – трансляція

Новини

Печерський суд Києва обирає запобіжний захід народному депутату України від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку.

Пряму трансляцію обрання запобіжного заходу Медведчуку веде Радіо Свобода.

Підозрюваний в державній зраді нардеп «ОТЗЖ» Віктор Медведчук прибув до Печерського суду столиці, який має обрати йому запобіжний захід.

За словами Медведчука, все його рахунки заблоковані, тому він не може забезпечити собі заплатити заставу.

Він заявив, що має багато друзів, які можуть внести за нього гроші. У суду зібралися десятки молодих людей спортивної статури. На питання, хто ці люди, Медведчук відповів, що це небайдужі, які підтримують його і представники громадських організацій, а не охорона, пише Українська правда.

За його словами, він готовий до СІЗО, але «все буде нормально».

Народний депутат Віктор Медведчук 12 травня 2021 року отримав підписане днем раніше повідомлення про підозру у державній зраді та у порушенні законів і звичаїв війни, тобто, воєнному злочині, що полягав у готуванні до розграбування національних цінностей на окупованій території.  Але радість від новини про підозру доведеться затьмарити, бо частина оприлюднених СБУ доказів протиправної діяльності Медведчука в Криму з точки зору українського законодавства свідчить, що його дії були законними. Йому це дозволив і досі чинний закон про фейкову Вільну економічну зону «Крим».