Україна перевірить 61 громадянина, проти яких США ввели санкції

Новини
Олексій Данілов, секретар РНБО України Фото: Youtube Радіо Свобода

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив про те, що РНБО перевірить 61 українця, проти яких Сполучені Штати ввели санкції. Він також додав, що за підсумками перевірки буде прийнято рішення щодо введення таких санкцій з боку України.

«Ми обговорили питання введення санкцій, які вводять проти громадян України Сполучені Штати. Ми до них звернулися з офіційними документами, щоб вони по кожному громадянину України дали вичерпні відповіді: коли й на підставі чого були введені ті чи інші санкції, для реагування тут, на території України, щодо цих всіх осіб», – заявив Данилов, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, на сьогоднішній день РНБО точно відомо про 61 громадянина України, проти яких США ввели санкції. Він також заявив про те, що Україна звертатиметься з подібним питанням і до європейських партнерів.

«Будемо у них у всіх питати, щодо всіх цих людей, тому що до певного часу наша країна цим питанням не займалася. Ми не з’ясовували, чому, на підставі чого і хто вводив ті чи інші санкції», – зазначив секретар РНБО.

Він додав, що після отримання необхідних даних і проведення відповідних процедур, РНБО буде приймати окреме рішення щодо введення санкцій по кожному громадянину України, проти яких були введені санкції країнами Євросоюзу або США.

16 квітня 2021 року Президент США Джо Байден підписав указ про введення нових санкцій проти РФ.

Детально про те, як санкції США, ЄС і України впливають на сектори економіки окупованого РФ Криму і які схеми їх обходу придумали росіяни, читайте і дивіться в матеріалах спецпроекту Центру журналістських розслідувань «Як працюють кримські санкції».

Читайте текстову версію інтерв’ю колишнього глави Офісу з координації санкційної політики Держдепартаменту США Центру журналістських розслідувань: Деніел Фрід «За Байдена застосування санкцій проти Росії буде більш послідовним і стійким»