В окупованому Криму російська авіація відпрацювала нанесення ударів по надводних цілях

Новини
Багатофункціональний російський винищувач Су-30СМ Фото: Vitaly Yurtaev

В окупованому Криму російська авіація спільно з підрозділами ППО провела тактичні навчання з нанесення ракетних і бомбових ударів по надводних цілях, а також берегових командних пунктах.

Про це повідомляє Чорноморський флот Росії.

В ході навчань були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, бомбардувальники Су-24М окремого морського штурмового полку, а також літак-розвідник Су-24МР.

«Для знищення морських і берегових цілей льотчики виконували візит на бойовий курс в складі пар і поодиноко з відпрацюванням умовних бомбових ударів по мішеневим позиціях, що імітує загін надводних кораблів і берегової командний пункт», – йдеться в повідомленні.

Екіпаж російського фрегата «Адмірал Григорович» в акваторії Чорного моря провів ракетні стрільби зенітних ракетних комплексом «Штиль».

  • В цьому році до традиційного багатонаціонального навчання «Сі Бриз-2021», які відбудуться влітку у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях, залучать понад 30 кораблів, морську піхоту України й США, велику кількість броньованої техніки і артилерії, українську і американську авіацію, а також безпілотні авіаційні комплекси, зокрема ударний безпілотник Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗС України.
  • 20-26 липня 2020 року у Чорному морі пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовували завдання виключно в морській фазі із залученням авіації.
  • Участь в «Сі Бриз-2020» взяли вісім країн, а однією з особливостей було залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.