У «ЛНР» змінили правила в’їзду в ОРЛО через КПВВ у Станиці Луганській

Новини
КПВВ «Станиця Луганська» з боку «ЛНР» Фото: ЛИЦ

У так званій «ЛНР» затвердили нові правила в’їзду в ОРЛО через КПВВ в Станиці Луганській. Громадянам, які не мають реєстрації на підконтрольній бойовикам території, в’їзд в ОРЛО дозволяється тільки на підставі списків, складених «робочою групою» бойовиків і тільки для лікування, навчання, догляду за хворими родичами і поховання рідних.

Відповідний «указ» підписав ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, повідомляє сайт «Новости Донбасса».

Зокрема, «документом» передбачено зміну порядку формування списків на в’їзд людей, які не мають «реєстрації» на контрольованій «ЛНР» території. Якщо раніше такі списки формувалися щодня, тепер терміни по ним не вказані. Крім того, раніше в порядку було прописано, що дані списки направляються в «МГБ ЛНР» і представнику «ЛНР» в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, зараз же відповідальною за списки залишилася тільки «робоча група», а в «МГБ ЛНР» вони узгоджуються в окремих випадках.

У новому порядку прописали кілька вже введених раніше окремих обмежень.

Так, згідно з «указу», виїжджати з ОРЛО жителям з місцевою «реєстрацією» дозволяється не частіше ніж один раз на місяць. Більше одного разу виїзд можливий тільки при наявності дозволу голови «надзвичайної санітарно-епідемічної комісії».

В’їзд в ОРЛО тих, хто не має місцевої «реєстрації», проводиться за списками, сформованими «робочою групою» при наявності певних підстав, в тому числі: лікування (реабілітація), навчання, необхідність стороннього догляду за близьким родичем, поховання родича в ОРЛО. Крім того, допускається в’їзд «у виняткових випадках» на підставі рішення «робочої групи» за погодженням з «МГБ ЛНР».

У новому порядку уточнено вимоги щодо тестsв на коронавірус і самоізоляції при в’їзді в ОРЛО:

– жителі з місцевою «реєстрацією» при наявності симптомів COVID-19 або позитивного результату ПЛР-тесту, виконаного не більше ніж за три дні до моменту в’їзду, підлягають примусовій госпіталізації;
– ті, хто не мають «реєстрації» в ОРЛО, при наявності симптомів COVID-19 або позитивного результату ПЛР-тесту, виконаного не більше ніж за три дні до моменту в’їзду, не підлягають пропуску і прямують назад;
– при відсутності симптомів і позитивного результату ПЛР-тесту усі, хто в’їжджають в ОРЛО, повинні пройти ізоляцію на дому протягом 14 днів. Якщо є в наявності негативний результат ПЛР-тесту, виконаного не більше ніж за три дні до моменту в’їзду, самоізоляція не потрібна.

Нагадаємо:

  • З 25 вересня 2020 року окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • З кінця жовтня 2020 року у «ЛНР» дозволили жителям окупованої території перетинати КПВВ на лінії розмежування частіше ніж один раз на місяць, але для цього буде потрібно спеціальний дозвіл «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії».