У «ЛНР» дозволили місцевим жителям перетинати КПВВ частіше разу на місяць, але за спецдозволом

Новини
штрафы
КПВВ «Станиця Луганська» з боку «ЛНР» Фото: ЛИЦ

У так званій «ЛНР» дозволили жителям окупованої території перетинати КПВВ на лінії розмежування частіше ніж один раз на місяць, але для цього буде потрібно спеціальний дозвіл «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії». Зараз єдиний діючий на Луганщині КПВВ «Станиця Луганська» тимчасово закритий Україною через поширення коронавірусу в «ЛНР».

Відповідний «указ» підписав так званий «глава ДНР» Леонід Пасічник.

Цим «документом» Пасічник вніс зміни до свого попереднього «указу», який встановлював, що громадяни з реєстрацією в «ЛНР» могли перетинати КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування лише раз на місяць.

«В’їзд громадян на територію Луганської Народної Республіки з території України і виїзд громадян з території Луганської Народної Республіки на територію України може здійснюватися частіше ніж один раз на місяць на підставі окремого рішення надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії при уряді Луганської Народної Республіки», – йдеться в «указі».

Нагадаємо:

  • З 25 вересня окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • У «ЛНР» будуть відправляти на обов’язкову 14-денну обсервацію всіх громадян, які прибули з підконтрольній території України через єдиний працюючий на лінії розмежування в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська». У той же час ця вимога не застосовується до осіб, які прибули з Росії і так званої «ДНР».
  • З 15 жовтня за наказаом Командувача ООС пропуск осіб через КПВВ «Станиця Луганська» тимчасово припинений через бездіяльність окупаційної адміністрації РФ, яка призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини. Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру, Командувач ООС може прийняти окреме рішення щодо пропуску осіб через цей КПВВ.