Після потопу окупанти заявили про наповнення Чернореченского водосховища в Севастополі

Новини

В окупованому Севастополі після минулих на півострові дощів збільшилася наповнення Чернореченского водосховища.

Про це заявив «заступник голови» Севастополя Микола Жигулін.

«Близько 50 млн кубів у нас буде рівень водосховища завдяки злив. Це дозволяє нам прогнозувати, що до вересня наступного року в разі невипадання опадів взагалі все одно зможемо забезпечувати місто», – сказав він ТАСС.

За його словами, всього за три дні в Чорноріченське водосховища надійшло 14,5 млн кубометрів.

«З урахуванням того, що гірський масив нам воду поставляє, ми розуміємо, що ще близько 6 млн до нас прийде в водосховище», – сказав Жигулін.

За його словами, наповнилися і інші джерела води: рівень Кадиковського кар’єра, піднявся на 70 см.

Кримський журналіст Заїр Акадиров в своєму відеоблозі розповів, як в суботу, 19 червня, відправився до Ялти, щоб зняти репортаж з міста, якому було завдано колосального збитку в результаті потопу через місячну норму опадів, що випали за кілька годин.

В окупованому Криму 17 червня в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.

Відповідне відео Аксенов опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«У Керчі, Ленінському та Кіровському районах випав аномальний рівень опадів. Найскладніша ситуація склалася в Керчі. Відвідали лікарню, де затоплені цокольні поверхи, також затоплено багато житлових приміщень, комерційних об’єктів, автомобілів. Вживаємо всіх необхідних заходів для оперативної допомоги людям, своєчасної евакуації з постраждалих районів, подальшої компенсації втрат», – написав «глава Криму».

Він також висловив подяку «співробітникам МНС за злагоджену і ефективну роботу в цій екстремальній ситуації», включаючи, мабуть і тих, хто вплав його супроводжував, поки він переміщався по місту на човні.

«На даний момент в результаті рясних опадів у Криму підтоплені 5 муніципальних утворень. Прийнято рішення визнати ситуацію, що склалася як надзвичайну природного характеру міжмуніципального рівня реагування», – додав Аксенов.

За інформацією «міської адміністрації» Керчі, в результаті сильного дощу та підняття рівня води річки Мелек-Чесме в місті підтопило майже 240 домоволодінь. В даний час затоплені вул. Жені Дудник, Комарова, Вокзальное шосе, Пирогова, Радянська.

18 червня в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.