Купа сміття, купатися заборонено: як виглядає море у Ялті після зливи

Новини

Потужні зливи, які затопили окуповану Ялту, змили у Чорне море дуже багато сміття. Через необхідність прибирання і проведення дезінфекції купатися на пляжах міста заборонено.

Про це пище колишній Державної екологічної інспекції, член правління ГО «Офіс довкілля» Єгор Фірсов у Facebook.

«Так виглядає зараз бухта у Ялті. Це справжня екологічна катастрофа, яку замовчують окупанти. За 7 років анексії на нелегальних сміттєзвалищах Криму накопичилось будівельне сміття та побутові відходи. Днями через потужні зливи звалища просто змило у море», – пише Єгор Фірсов.

За інформацією російських ЗМІ, 19 червня в Ялті заборонили купатися через забруднення моря і необхідність проведення дезінфекції та прибирання пляжів.

20 червня окупаційна влада заявила, що купатися в Чорному морі в акваторії міста буде не можна ще як мінімум три дні.

Кримський журналіст Заїр Акадиров в своєму відеоблозі розповів, як в суботу, 19 червня, відправився до Ялти, щоб зняти репортаж з міста, якому було завдано колосального збитку в результаті потопу через місячну норму опадів, що випали за кілька годин.

В окупованому Криму 17 червня в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.

Відповідне відео Аксенов опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«У Керчі, Ленінському та Кіровському районах випав аномальний рівень опадів. Найскладніша ситуація склалася в Керчі. Відвідали лікарню, де затоплені цокольні поверхи, також затоплено багато житлових приміщень, комерційних об’єктів, автомобілів. Вживаємо всіх необхідних заходів для оперативної допомоги людям, своєчасної евакуації з постраждалих районів, подальшої компенсації втрат», – написав «глава Криму».

Він також висловив подяку «співробітникам МНС за злагоджену і ефективну роботу в цій екстремальній ситуації», включаючи, мабуть і тих, хто вплав його супроводжував, поки він переміщався по місту на човні.

«На даний момент в результаті рясних опадів у Криму підтоплені 5 муніципальних утворень. Прийнято рішення визнати ситуацію, що склалася як надзвичайну природного характеру міжмуніципального рівня реагування», – додав Аксенов.

За інформацією «міської адміністрації» Керчі, в результаті сильного дощу та підняття рівня води річки Мелек-Чесме в місті підтопило майже 240 домоволодінь. В даний час затоплені вул. Жені Дудник, Комарова, Вокзальное шосе, Пирогова, Радянська.

18 червня в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.