За поїздки в окупований Крим: Кіркорова внесли до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України

Новини

Російського співака Філіпа Кіркорова внесли до переліку осіб, які несуть загрозу національній безпеці України. Кіркоров назвав український Крим «російським» та незаконно відвідував півострів. У російського співака також є звання Народного артиста України.

Міністерство культури та інформаційної політики внесло артиста до переліку осіб, які загрожують національній безпеці. Відповідне рішення грунтується на листі від Служби безпеки України. Наказ про внесення Кіркорова до переліку видали 22 червня.

У пресслужбі повідомили, що процедура автоматична, тому Мінкульт не ухвалює рішення включати чи ні окремих осіб у перелік.

Кабінет Міністрів України розгляне питання про те, щоб запропонувати Раді національної безпеки і оборони ввести санкції щодо 11 російських артистів за незаконне відвідування окупованого Криму.

Нагадаємо:

  • Про те, хто і як формує так званий «чорний список» – перелік іноземних діячів, які створюють загрозу національній безпеці України, що є підставою для заборони їм в’їзду в нашу країну, читайте в матеріалі ЦЖР «Чорний список», сіра політика і правової туман.
  • 19 листопада 2020 року українські прикордонники не пропустили до України та заборонили на три роки в’їзд на українську територію російському актору Кирилу Гребенщикову, який 2019 року незаконно відвідував окупований Крим.
  • 6 грудня 2020 року українські прикордонники міжнародному аеропорту «Бориспіль» не пропустили в Україну та заборонили на 3 роки в’їзд на українську територію відомому російському рок-музиканту, засновнику групи «Звуки Му» Петру Мамонову за незаконне відвідання окупованого Криму.