У Донецькій області ще 17 власників зруйнованого в ході бойових дій житла отримають грошову компенсацію

Новини
Ілюстраційне фото: Reuters

У Донецькій області ще 17 власників зруйнованого в ході бойових дій житла отримають грошову компенсацію.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідне рішення прийняла обласна комісія з надання грошової компенсації громадянам, житлові будинки (квартири) яких зруйновані в результаті збройної агресії Російської Федерації.

Чотири зруйнованих об’єкта знаходяться в селищі Дослідне, по два – в містах Авдіївка, Мар’їнка, Слов’янськ, по одному – в селищах Зайцеве, Мирне, Миронівський, в селах Широкино, Серебрянка, Водяне.

«За результатами засідання комісії 17 постраждалих отримають компенсацію на загальну суму 4 мільйона 575 тисяч гривень, що в середньому становить 285,9 тисяч гривень на один зруйнований об’єкт», – відзначили в Мінреінтеграціі.

З початку 2021 року комісіями в Донецькій і Луганській областях прийнято рішення про надання компенсації 135 постраждалим, які є власниками 122 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 34,5 млн грн.

Як писав ЦЖР в матеріалі Донбас: Невирішені проблеми з компенсацією за зруйноване війною житло, за даними моніторингової місії ООН з прав людини, в результаті бойових дій на Донбасі було пошкоджено або зруйновано більше 50 тисяч житлових будинків. Але хто повинен відшкодовувати людям втрачене майно – Росія, як країна-агресор, або Україна, яка повинна захищати права своїх громадян, які постраждали внаслідок війни? Детальніше дивіться в сюжеті

Чому діючий в Україні порядок відшкодування за зруйноване чи пошкоджене війною житло вимагає доопрацювань – в відоблоге Микити Панасенка Виплати за зруйноване житло в зоні недосяжності

Нагадаємо: 

  • 22 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив угоду із Урядом Федеративної Республіки Німеччина щодо співробітництва в рамках реалізації проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».
  • 3 червня 2020 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен та віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков підписали угоду, за якою Федеральний уряд Німеччини виділяє Україні грант у 25,5 млн. євро на рефінансування програми житлових кредитів для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 
  • Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відповіло на запити Центру журналістських розслідувань щодо фінансування ДП «Реінтеграція і відновлення» та виконання бюджетної програми КПКВК 3901050 з підтримки бранців Кремля. Ці відповіді з урахуванням раніше отриманих документів лише посилюють підозри у тому, що Мінреінтеграції має намір нецільового використання бюджетних коштів, призначених для допомоги в’язням Кремля.
  • Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР ДеПешка Мінреінтеграції: цифри не зходяться з літерами