У Криму обмежили терміни подачі заяв на компенсацію від постраждалих в результаті паводку

Новини
Засипання камінням автомобіль після паводка на вулиці Джафера Сейдамета мікрорайону Василівка в Ялті Фото: RFE/RL

«Влада» окупованого Криму обмежила терміни подачі заяв на отримання компенсації від постраждалих в результаті паводку в східній частині півострова і на Південному березі Криму. Документи перестануть приймати 30 червня.

Про це повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксенов на своїй сторінці в Facebook.

«Заяви від громадян, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації, що склалася на території Республіки Крим через рясне випадіння опадів і підтоплення територій, будуть прийматися органами місцевого самоврядування до 24:00 30 червня», – написав Аксенов.

За його словами, це стосується виплати разової матеріальної допомоги, а також виплат щодо втрати майна першої необхідності, втрати житла або проведення капітального ремонту, компенсації матеріальних збитків в результаті затоплення автомобіля.

Кримськотатарський активіст Нариман Джелялов показав, як виглядає зараз населений переважно кримськими татарами ялтинський мікрорайон Василівка, який найбільше постраждав в Ялті в результаті потопу.

«Влада, яка за словами людей з’явилася в селищі лише на четверту добу, намагається перекласти провину на них самих», – написав Джелялов у Facebook.

Нагадаємо:

  • 17 червня 2021 року в окупованому Криму в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.
  • 18 червня 2021 року в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, було зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.