Більшість будинків в Ялті після потопу залишаються під купою каменів

Новини

Більшість будинків в окупованій Ялті після потопу 18 червня залишаються під купою каменів. Поки ніякої компенсації потерпілі не отримали.

Про це повідомив кримський блогер Заїр Баккал.

«Ситуація на вул. Джафера Сейдамета в районі Ай-Василь (Ялта) як і раніше залишається складною. Через півмісяця після страшного селевого потоку через потужні зливи більшість постраждалих будинків залишаються під купою каменів. На початок липня вдалося розчистити вхід тільки до трьох з них. Влада обіцяє навести порядок після того, як ретельно проаналізує ситуацію і визначить, де проходять життєво важливі для району і всієї Ялти комунікації. Поки ніякої компенсації потерпілі не отримали. Деякі з них зовсім не знають, що буде далі з їх майном, так як залишається невирішеним питання з оформленням земельних ділянок і будинків.

На фото: Тетяна Барабаш біля свого будинку. 1 липня волонтери розчистили майданчик. Тепер вона потрапляє всередину не через вікно, як раніше, а через двері», – пише блогер.

Детальніше про потоп в Криму дивіться у відеоблозі Микити Панасенка Як халатність окупантів привела до потопу

Нагадаємо:

  • 17 червня 2021 року в окупованому Криму в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.
  • 18 червня 2021 року в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, було зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.