Правоохоронці АРК встановили ще двох учасників шахрайської схеми з продажу нерухомості через фіктивну фірму у Криму

Новини
Фото: facebook.com/prok.arkrym

Прокуратура автономії спільно з Головним управлінням Нацполіції в АРК та Севастополі, а також співробітниками Департаменту карного розшуку Нацполіції викрила ще двох учасників шахрайської схеми з продажу нерухомості у Києві через фіктивну фірм в окупованому Криму на підставі підроблених документів.

Зловмисникам повідомлено про підозри за ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 КК України, інформує прокуратура АРК та міста Севастополь.

«Правоохоронці встановили ще двох учасників вказаної схеми, які спільно з іншими фігурантами підшукували «підходящі для продажу» приміщення та здійснювали продаж комунальних об’єктів столиці на основі підроблених документів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання організаторів схеми, правоохоронці виявили та вилучили підроблені паспорти, «чорнові» записи, документи, які стосувалися об’єктів нерухомого майна», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополя.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо:

  • У березні 2021 року прокуратура АРК викрила шахрайську схему з продажу нерухомості в Києві через фіктивну фірму в окупованому Криму: під час оформлення купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США двох учасників шахрайської схеми було затримано. Як з’ясували слідчі, група осіб, з метою заволодінням майном одного з комунальних підприємств столиці, підробила документи про право власності на це майно та задля приховання слідів підроблення, зареєструвала його на одне з товариств, зареєстроване в Криму, після чого фігуранти здійснили фіктивне відчуження майна на користь однієї з учасниць шахрайської схеми.
  • Через два тижні правоохоронці АРК затримали ще одного учасника шахрайської схеми.