Верховна Рада призначила Дениса Монастирського очільником МВС України

Новини
Глава МВС України Денис Монастирський Фото: Апостроф / Александр Гончаров

Верховна Рада 16 липня призначила голову Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ України.

За відповідне рішення в залі парламенту проголосували 271 нардеп, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію телеканалу «Рада».

З поданням про призначення Монастирського міністром внутрішніх справ у Верховній Раді виступив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Після призначення Монастирського міністром парламент проголосував за зняття з нього депутатських повноважень. Це рішення підтримали 340 нардепів.

Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року в м. Хмельницький. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Навчався в Інституті держави і права імені Корецького НАН України. Кандидат юридичних наук.

У 2007 році був юристом в компанії Hillmont Partners, в 2009 році працював в компанії Global Ties KC. З 2015 по 2017 рік обіймав посаду юриста в компанії «Лігал Консалтинг». Секретар Конкурсної комісії щодо формування Державного бюро розслідувань. Експерт Українського інституту майбутнього. З 2006 року – співзасновник і член правління Подільського молодіжного культурного об’єднання «У майбутнє через культуру».

У 8 скликанні Верховної Ради був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка.

Монастирський був обраний народним депутатом від партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року, №19 у партійному списку як безпартійний. У 2019 році був представлений як експерт «Команди Зеленського» з питань реформування правоохоронної системи.

Нагадаємо:

  • 15 липня 2021 року Верховна Рада задовольнила заяву Арсена Авакова про відставку та звільнила його з посади міністра внутрішніх справ України.
  • Після того як Аваков подав 13 липня заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ нардепи з фракції «Слуга народу» обговорили це питання на засіданні фракції, на якому були присутні президент Володимир Зеленський, голова Офісу президента Андрій Єрмак та прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду міністра внутрішніх справ є голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Після засідання фракції він повідомив журналістам, що зголосився на пропозицію Зеленського очолити міністерство внутрішніх справ.