Окупанти в Криму звинуватили туристів в збої роботи електромереж і водоводів

Новини

Через збільшення споживання енергоресурсів і води в зв’язку з напливом відпочиваючих в Криму відбуваються аварійні відключення світла і водопостачання.

За даними «Крименерго», споживання електроенергії 17 липня досягло 1 266 МВт (місяць тому максимальний показник склав 979 МВт). Основною причиною такої ситуації стала аномальна спека на півострові, в умовах якої люди масово використовують кондиціонери та інші охолоджуючі повітря прилади.

Найсильніші навантаження на мережу фіксуються в курортних містах – Євпаторії, Ялті, Феодосії та Саках, – а також в Сімферополі. У зв’язку з цим відбуваються аварії. Наприклад, увечері 17 липня 2,9 тисячі жителів кримської столиці і більш 1,2 тисячі жителів Євпаторії залишилися без світла.

Спекою і потоком відпочиваючих пояснює рекордну використання води та електрики «мер» Феодосії Сергій Бовтуненко. Він звернувся до городян і гостей регіону з проханням економити ресурси, щоб уникнути перевантажень і подальших відключень.

«Вода Криму» намагається забезпечити всіх споживачів і піднімає тиск подачі води, через що наші старі водопровідні мережі не витримують – в місті спостерігаються аварії як на локальних мережах в приватному секторі, так і на центральному водогоні. Вчора без води залишився центр міста. Також без аварій не обходиться і в електропостачанні», – розповів Бовтуненко.

Нагадаємо:

  • 17 червня 2021 року в окупованому Криму в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.
  • 18 червня 2021 року в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, було зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.
  • 4 липня 2021 року в Криму рясні опади викликали повінь в селах Куйбишеве і Голубінка Бахчисарайського району. Загинула місцева жителька, яку змило потоком води.