У Криму закінчуються місця для хворих на COVID-19

Новини
Фото: УП

У Криму залишилося 10% вільних ліжок для пацієнтів з COVID-19.

Про це заявив «заступник міністра охорони здоров’я Криму» Антон Лясковський, пише видання «РИА Новости Крым».

За його словами, загальний ліжковий фонд в Криму становить 14 тисяч місць, при цьому під пацієнтів з коронавірусною інфекцією виділено 3286 ліжок.

«Зараз навантаження до 400 осіб на добу, перш за все, навантаження на амбулаторію і на стаціонар. Станом на сьогоднішній ранок, завантаження у нас близько 3000, на жаль, ліжковий фонд вільний – близько 10%. Але ми намагаємося тримати цю тонку грань і не відкривати без потреби додаткові ліжка, але при цьому ми готові в разі необхідності це зробити», – сказав він і закликав вакцинуватися всіх, хто ще цього не зробив, оскільки« ліжковий фонд в Криму не гумовий» .

У Кіровській районній лікарні (ЦРЛ) в окупованому Криму пацієнти заразилися коронавірусом. Після підтвердження у них COVID-19 їх виписали з лікарні додому, куди вони добиралися на громадському транспорті.

В окупованому Криму «влада» навмисно занижує статистику захворюваності і смертності від коронавірусу, а також приховує факти смерті медиків від COVID-19, повідомляла Кримська правозахисна група.

  • Як повідомили російські ЗМІ, вакцинація кримчан проводиться на добровільній основі за попереднім записом. Робити щеплення можна в поліклініках за місцем проживання. Препарат «Супутник V» вводиться в два етапи з інтервалом в 21 день. У 2021 році від коронавируса планують прищепити 60% населення Криму. Для цього до кінця лютого в Крим доставлять 84 тисячі доз вакцини від коронавируса.
  • Україна не буде закуповувати «Супутник V». Влада назвала російську вакцину  гібридною зброєю проти України.
  • Кримчани масово відмовляються від другого компонента російської вакцини від COVID-19: протягом останнього тижня число таких осіб досягла майже 5%, і становила 17 151 чоловік.