У Харківській області затримали колишнього «депутата ЛДНР» – СБУ

Новини

Контррозвідники Служби безпеки України в Харківській області затримали колишнього «депутата» так званих «парламентів» самопроголошених «республік» на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що житель Луганська в 2014 році брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово непідконтрольної української влади території Луганської області та причетний до прийняття фейковий «конституції ЛНР».

Під час обшуку у затриманого виявили «паспорт громадянина ЛНР», а також «реєстраційні документи».

«Встановлено, що він був «депутатом» так званих «народної ради» і «парламенту спілки народних республік Л/ДНР». Керівники неодноразово заохочували зловмисника за активну підривну діяльність, спрямовану проти України», – йдеться в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникові про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – п’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Контррозвідники СБУ викрили і затримали мешканця Донецької області, який був завербований представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам, та прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН).

Нагадаємо:

  • 9 лютого 2021 року у Миколаєві контррозвідники СБУ викрили та затримали завербованого ФСБ РФ місцевого мешканця, який намагався отримати секретні відомості про технічні розробки та програму використання безпілотних літальних апаратів у Збройних Силах України.
  • 16 лютого 2021 року контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР».