В СБУ заявили, що викрили агентурну мережу ФСБ РФ у Херсонської області

Новини
СБУ

В СБУ заявили, що викрили агентурну мережу ФСБ РФ, яка діяла на території Херсонської області.

«Організатором мережі був колишній співробітник СБУ. Він звільнився зі служби у 2014 році і під час виїзду до Російської Федерації був завербований.

Московський куратор мережі – кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король, який спеціалізується на Україні.

Серед інформаторів ФСБ:

• співробітник СБУ в Херсонській області;
• працівник місцевої прокуратури;
• співробітник поліції;
• посадовець Державної служби з надзвичайних ситуацій;
• колишній посадовець облдержадміністрації.

Російську спецслужбу цікавила інформація про діяльність та особовий склад регіонального управління СБУ, дані про місцевих правоохоронців, військові підрозділи та органи влади.

За свою «роботу» резидент отримував від ФСБ щомісячну грошову винагороду, яку розподіляв між членами мережі.

Проведено обшуки. Резиденту ФСБ та його агенту оголошено про підозру в державній зраді. Стосовно інших членів мережі тривають невідкладні слідчі дії», – йдеться в повідомленні.

Контррозвідники СБУ викрили і затримали мешканця Донецької області, який був завербований представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам, та прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН).

Нагадаємо:

  • 9 лютого 2021 року у Миколаєві контррозвідники СБУ викрили та затримали завербованого ФСБ РФ місцевого мешканця, який намагався отримати секретні відомості про технічні розробки та програму використання безпілотних літальних апаратів у Збройних Силах України.
  • 16 лютого 2021 року контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР».
  • 20 липня 2021 року контррозвідники Служби безпеки України в Харківській області затримали колишнього «депутата» так званих «парламентів» самопроголошених «республік» на Донбасі.