«ДНР» і Росія звинувачують одна одну в утворенні черг на «кордоні»

Новини
Пункт пропуску «Успенка» на «кордоні» між «ДНР» і Росією Фото: dontimes.ru

У так званій «ДНР» на пункті пропуску «Успенка» на неконтрольованому владою України ділянці україно-російського кордону, який «ДНР» вважає своїм «кордоном» з Росією, утворилася проблема з чергами людей, які виїжджають до Росії. При цьому в «ДНР» звинувачують російську сторону в ситуації, що склалася, а в РФ, в свою чергу, звинувачують бойовиків.

Про проблему з чергами на «кордоні» повідомив так званий «глава ДНР» Денис Пушилін, пише сайт «Новости Донбасса».

«До мене надійшла маса таких звернень, – заявив Пушилін.

За його словами, це пов’язано зі збільшенням потоку людей, які виїжджають до РФ.

При цьому «прикордонники ДНР» звинувачують російську сторону в ситуації, що склалася, а ті, в свою чергу, звинувачують бойовиків.

«Ми зараз розбираємося в причинах. При чому є взаємні звинувачення. Російський кордон звинувачує наш кордон. Наші кажуть, що у нас все нормально. Розбираємося, щоб виявити реальні причини», – сказав Пушилін.

Робота прикордонного пункту пропуску «Успенка», який знаходиться на непідконтрольній українській владі ділянці кордону Донецької області з Росією, офіційно була припинена в 2014 році. КПП контролюється бойовиками «ДНР», які здійснюють пропуск в РФ і назад.

Як повідомлялось, на підконтрольному «ДНР» пункті пропуску «Успенка» зібралися багатокілометрові черги, автомобілі і люди шеренгами стоять на спеці. При цьому місця в черзі продають в соцмережах – вартість від 500 до 1000 рублів.

22 липня 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким скасовуються штрафи для жителів окупованих територій Донбасу, які в’їжджають на підконтрольну територію через РФ. Раніше Верховна Рада тимчасово на період дії карантину звільнила від сплати адмінштрафів за порушення порядку в’їзду-виїзду через держкордон українських громадян з тимчасово окупованих територій Донбасу, які через закриті окупантами КПВВ на лінії розмежування змушені в’їжджати на підконтрольну територію України з ОРДЛО через Росію.

Нагадаємо:

  • З 26 липня 2021 року у «ДНР» відновили рух автобуса по маршруту «Донецьк – Авіло-Успенка». Він буде доїжджати до пункту пропуску «Успенка» на неконтрольованій владою України ділянці україно-російського кордону, який «ДНР» вважає своїм «кордоном» з Росією.