Кіркорову заборонений в’їзд в Україну на три роки – ЗМІ

Новини
Киркорову
Філіп Кіркоров в окупованій Керчі 18.08.2019 Фото: fkirkorov / Instagram

Російському співакові Філіпу Кіркорову заборонений в’їзд в Україну терміном на три роки, однак він не перебуває у так званому «чорному списку» Міністерства культури України.

Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в правоохоронних органах.

«Заборона на в’їзд і перебування в «чорному списку» можуть бути застосовані і одночасно, і окремо. Так, щодо Кіркорова діє заборона на в’їзд терміном на три роки, але в «чорному списку» Мінкульту він не перебуває», – пояснив співрозмовник агентства.

Міністерство культури та інформаційної політики України через тиждень після включення виключило російського співака Філіпа Кіркорова, який називає окупований Крим «російським» та незаконно відвідував півострів, зі списку осіб, які загрожують національній безпеці України. Таке рішення було ухвалене у відповідь на відповідне звернення Служби безпеки України. У спецслужбі заявили, що рекомендували виключити Кіркорова з «чорного списку» через «судові прецеденти».

Нагадаємо:

  • 24 червня 2021 року Мінкультри внесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які несуть загрозу національній безпеці України. Він назвав український Крим «російським» та незаконно відвідував окупований півострів. У Кіркорова також є звання Народного артиста України.
  • Про те, хто і як формує так званий «чорний список» – перелік іноземних діячів, які створюють загрозу національній безпеці України, що є підставою для заборони їм в’їзду в нашу країну, читайте в матеріалі ЦЖР «Чорний список», сіра політика і правової туман.